środa, 13 listopada 2013

Sposób na koptyka

Sposób jest Basi, nie mój. Potrawa wychodzi smaczna i syta, przy czym nie jest zbyt pracochłonna. Potrzeba na nią:
paczka kopytek z Biedronki lub Lidla
0,5 kg pieczarek
0,5 kg boczku wędzonego
2 średnie cebule
2 średnie papryki
dwie, trzy łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku
Pieczarki podsmażamy na łyżce oliwy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek. Gdy zaczyna mięknąć dodajemy do niego pokrojoną w półtalarki cebulę i w paseczki paprykę. W międzyczasie gotujemy kopytka i odcedzamy. Gdy papryka i cebula zmięknie dodajemy do  nich piczarki i kopytka. Chwilę podsmażamy i odiad gotowy. W ten sposób paczką kopytek może najeść się cała rodzina, bo po połączeniu składników jest tego bardzo dużo. Jeśli ktoś lubi może zrobić kopytka własnoręcznie, ale jest to dość pracochłonne.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz